Turska
VideoVideo
PopularnoPopularno
SvježeSvježe
Afganistan
Albanija
Alžir
Amerika
Andora
Angola
Argentina
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Bahami
Bahrein
Bangladeš
Barbados
Belgija
Belize
Bjelorusija
Bocvana
Bolivija
Brazil
Brunej
Bugarska
Burkina Faso
Burundi
Butan
Čad
Centralnoafrička Republika
Češka
Čile
Cipar
Danska
Dominika
Dominikanska Republika
Džibuti
Egipat
Ekvador
Ekvatorska Gvineja
Eritreja
Estonija
Etiopija
Fidži
Filipini
Finska
Francuska
Gabon
Gambija
Gana
Gibraltar
Grčka
Grenada
Gruzija
Gvajana
Gvatemala
Gvineja
Gvineja Bisau
Haiti
Holandija
Honduras
Indija
Indonezija
Irak
Iran
Irska
Island
Istočni Timor
Italija
Izrael i Palestina
Jamajka
Japan
Jemen
Jermenija
Jordan
Južna Koreja
Južni Sudan
Južnoafrička Republika
Kambodža
Kamerun
Kanada
Katar
Kazahstan
Kenija
Kina
Kirgistan
Kiribati
Kolumbija
Kongo
Kongo, DR
Kosovo
Kostarika
Kuba
Kuvajt
Laos
Latvija
Lesoto
Libanon
Liberija
Libija
Lihtenštajn
Litvanija
Luksemburg
Madagaskar
Makedonija
Malavi
Maldavija
Malezija
Mali
Malta
Maroko
Maršalovi Otoci
Mauretanija
Mauricijus
Mađarska
Meksiko
Mikronezija
Mjanmar
Moldavija
Monako
Mongolija
Mozambik
Namibija
Nepal
Niger
Nigerija
Nikaragva
Njemačka
Norveška
Novi Zeland
Obala Slonovače
Oman
Pakistan
Palau
Panama
Papua Nova Gvineja
Paragvaj
Peru
Poljska
Portugal
Ruanda
Rumunija
Rusija
Salomonski Otoci
Salvador
Samoa
San Marino
Sao Tome i Principe
Saudijska Arabija
Sejšeli
Senegal
Sijera Leone
Singapur
Sirija
Sjeverna Koreja
Slovačka
Slovenija
Somalija
Španija
Šri Lanka
Sudan
Surinam
Svaziland
Švedska
Švicarska
Tadžikistan
Tajland
Tajvan
Tanzanija
Togo
Tonga
Trinidad i Tobago
Tunis
Turkmenistan
Turska
Tuvalu
U.A.E.
U.K.
Uganda
Ukrajina
Urugvaj
Uzbekistan
Vanuatu
Vatikan
Venezuela
Vijetnam
Zambija
Zimbabve
Izvještaj: Podrška strateškoj saradnji između Britanije i Turske
Anadolu Agency U izvještaju Odbora za vanjske poslove britanskog parlamenta naglašen je potencijal u pogledu bilateralnih odnosa između Velike Britanije i Republike Turske 7 sat
Politički sudar Sofije i Ankare
POLITIKA Posle Nemačke i Holandije, Turska je na putu da poremeti odnose i sa susednom Bugarskom, u kojoj optužuju istočnog suseda da se meša u njene unutrašnje poslove odnosno da učestvuje u kampanji za parlamentarne izbore koji se održavaju... 11 sat
Turci meta špijuniranja u Švajcarskoj
Blic Švajcarsko tužilaštvo otvorilo je istragu navoda da su turski državljani u Švajcarskoj meta špijuniranja. 9 sat
Turci meta špijuniranja u Švajcarskoj
NEZAVISNE novine BERN - Švajcarsko tužilaštvo otvorilo je istragu navoda da su turski državljani u Švajcarskoj meta špijuniranja. 10 sat
Turska i Island slavile u našoj skupini, Srbija na dobrom putu za SP
Večernji list U preostale dvije utakmice u našoj skupini Turska je u Antalyji svladala Finsku sa 2:0 dok je Island kao gost u Skadru... 11 sat
Boris Johnson na 6. Tursko-britanskom forumu u Antaliji
Anadolu Agency Cilj foruma je dodatno produbiti odnose između Turske i Velike Britanije i približiti javnosti dviju zemalja 11 sat
Turske snage uništile 16 uporišta terorističke organizacije PKK
Anadolu Agency Generalštab turske vojske je potvrdio da je u današnjim zračnim napadima Oružanih snage Turske uništeno 16 uporišta terorističke organizacije PKK 11 sat
Raste napetost na istoku Evrope: Bugarski nacionalisti blokirali granične prijelaze s Turskom
Avaz Bugarski nacionalisti danas su autobusima blokirali tri granična prijelaza s Turskom kako bi spriječili bugarske Turke koji žive u Turskoj da glasaju na parlamentarnim... 13 sat
VIDEO: Tosun sa dva pogotka donio pobjedu Turskoj protiv Finske
24sata.info Turska je u 5. kolu grupe I kvalifikacija za SP 2018. godine u Rusiji savladala Finsku rezultatom 2:0. 13 sat
Za trojicu osumnjičenih u okviru akcije "Bosfor" predložen pritvor
Avaz Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor osumnjičenima u akciji "Bosfor", Kadiru Kani rođenom 1987. godine u Bayrutu (Turska), Mustafi Kari rođenom 1951. u Karasu (Turska) i Valentinu Vidiću rođenom 1991. godine... 12 sat
Turci meta špijuniranja u Švajcarskoj
cafe.ba BERN – Švajcarsko tužilaštvo otvorilo je istragu navoda da su turski državljani u Švajcarskoj meta špijuniranja. Tužilaštvo je saopštilo da ima “konkretne indicije” koje ukazuju na političku špijunažu, ali nisu htjeli da iznesu detalje. Lokalni mediji u Švajcarskoj... 12 sat
Tosun sa dva pogotka donio pobjedu Turskoj protiv Finske
cafe.ba Turska je u 5. kolu grupe I kvalifikacija za SP 2018. godine u Rusiji savladala Finsku rezultatom 2:0. Na Antalya Areni izabranici Fatiha Terima su rutinski slavili, a oba pogotka... 13 sat
[SAŽECI] Turska bolja od Finske, Srbija preokrenula protiv Gruzije
HRT Nogometaši Turske slavili su u dvoboju I kvalifikacijske skupine SP 2018 u Antaliji protiv Finske s 2-0, a večeras se u istoj skupini sastaju Hrvatska i Ukrajina. 13 sat
Srbija do pobjede u Gruziji nakon preokreta, Turska slavila protiv Finske (VIDEO)
Avaz U okviru grupe D kvalifikacija za SP u Rusiji Srbija je nastavila sa sjajnim igrama i nakon preokreta savladala u Tbilisiju domaću Gruziju rezultatom... 14 sat
U Istanbulu počeo Festival čokolade
Anadolu Agency Na festivalu, koji se održava pod pokroviteljstvom organizacije "Fio", izloženi su najnoviji proizvodi kompanija koje proizvode čokolade, bombone i kolače 14 sat
Kvalifikacije za SP: Srbija bolja od Gruzije, Turska od Finske
Anadolu Agency Fudbalska reprezentacija Srbije je u grupi "D" u gostima savladala selekciju Gruzije sa 3:1 14 sat
NAPETO NA ISTOKU EUROPE UOČI NEDJELJNIH IZBORA Bugarski nacionalisti zaustavljaju Turke na granici: 'Branimo suverenitet naše zemlje'
Jutarnji LIST Bugarski nacionalisti su u petak blokirali za autobuse tri granična prijelaza s Turskom kako... 14 sat
Turska bolja od Finske, Srbija preokrenula protiv Gruzije
HRT Nogometaši Turske slavili su u dvoboju I kvalifikacijske skupine SP 2018 u Antaliji protiv Finske s 2-0, a večeras se u istoj skupini sastaju Hrvatska i Ukrajina. 14 sat
Turska u našoj skupini pobijedila Finsku, Srbija slavila u Gruziji
Večernji list Turci su pobjedu protiv Finaca ostvarili već u prvih 13 minuta utakmice, kada je Cenk Tosun zabio dva pogotka 14 sat
Erdoan: Zvaću Evropu nacističkom dok god me zove diktatorom
NEZAVISNE novine ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan poručio je da će nastaviti da evropske zemlje naziva nacističkim sve... 17 sat
Turski vojnik je ubijen snajperom iz pograničnog dijela Sirije gdje djeluju ruske snage
Sandžak PRESS Turska, Šam – Zbog jučerašnjeg napada na tursko-sirijskoj granici u kojem je ubijen jedan turski vojnik, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske pozvalo... 15 sat
Utrka za osvajanje Rakke – Trump bi mogao izgubiti savezništvo Turske
Sandžak PRESS Autor:David Kenner / Foreign Policy Šam, Turska, Amerika – Stavovi Sjedinjenih Država i Turske po pitanju oslobađanja Rakke od snaga IDIŠ-a su u koliziji. Turski zvaničnici... 15 sat
FOTO: Brkove nije brijao 47 godina, sada su duži od 2,5 metara
24sata.info Necati Celik (80) iz centralnog turskog grada Cankirija bio bi sasvim običan starac, da nema brkove duge 2,6 metara koje nije brijao punih 47... 17 sat
istraga u svicarskoj o spijunazi nad turskom zajednicom Istraga u Švicarskoj o špijunaži nad turskom zajednicom
Aljazeera Ured javnog tužitelja izvijestio je da ima konkretne sumnje na špijunažu od jedne političke obavještajne službe. 17 sat
PONOVO OPTUŽUJE Erdogan kritikovao šefa nemačke obaveštajne službe
Blic Turski predsednik Tajip Erdogan kritikovao je danas šefa nemačke obaveštajne službe (BND) Brunu Kala koji je rekao da Berlin nije uveren da je sveštenik Fetulah Gulen imao ulogu u neuspelom vojnom udaru... 16 sat
Iran šalje sunijske delegacije u Rijad i Ankaru kao posrednike
Sandžak PRESS Iran, Turska, Arabija – Portal Amadnews, blizak reformatorskoj struji u Iranu, u četvrtak je objavio da je Iran poslao dvije sunijske delegacije u Ankaru i Rijad, kako bi... 18 sat
Regionalni putevi u Sandžaku u nikad gorem stanju
Sandžak PRESS Da će projekat rekonstrukcije puteva Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin, finansirati turska banka istakao je ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj prije godinu dana nakon što je posjetio tadašnjeg gradonačelnika Meha... 20 sat
Predložen pritvor za trojicu osumnjičenih uhapšenih u sklopu akcije "Bosfor"
24sata.info Nakon što je postupajući tužilac ispitao osumnjičene u sklopu akcije "Bosfor" upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za Kadira Kania, rođenog 1987. godine u mjestu Bayburt Republika... 19 sat
Akcija "Bosfor": Predložen pritvor za trojicu osumnjičenih za krijumčarenje migranata
Avaz Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje pritvora trojici osumnjičenih u okviru akcije "Bosfor", usmjerenoj ka borbi protiv krijumčarenja ilegalnih migranata, saopćeno je danas iz ovog tužilaštva.  Pritvor je zatražen... 19 sat
Potonuo brod u Egejskom moru, 11 mrtvih
RTS Najmanje 11 osoba se utopilo, a četiri se vode kao nestale kada je brod koji je prevozio migrante potonuo u blizini turske... 20 sat
Hafiz Sulejman Bugari poručio: Bosna nije ni Turska, ni Srbija, ni Hrvatska!
Avaz Poznati bivši imam sarajevske Bijele džamije i aktuelni savjetnik crnogorskog reisu - l - uleme Rifata ef. Fejzića za da'vu, hafiz Sulejman Bugari objavio je... 18 sat
Erdogan: Zvaću Evropu nacističkom dok god me zove diktatorom
24sata.info Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će nastaviti da evropske zemlje naziva nacističkim sve dok one njega budu nazivale diktatorom. 18 sat
Erdogan: Turska će 16. aprila donijeti historijsku odluku
24sata.info Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erodgan izjavio je danas u gradu Denizliju kako je cilj uvođenja predsjedničkog sistema u njegovoj zemjli povesti naprijed nacionalnu, domaću, demokratsku, liberalnu i prosperitetnu Tursku. 18 sat
Švajcarska ovoga puta iznenadila: Pravda za Erdogana
Sandžak PRESS Zapad, Turska – Koppel je članak nazvao ¨Pažnja! Ovaj članak ima za cilj da prevaziđe antiturske predrasude¨ i pozvao na pravdu prema Erdoganu Nedjeljnik ¨WELTWOCHE¨, jedan od najstarijih medijskih organa u zemlji, ove sedmice... 18 sat
Turska će 16. aprila donijeti historijsku odluku
Anadolu Agency Kada je u pitanju novi sistem vođenja države, Erdogan je naglasio kako je "cilj povesti naprijed nacionalnu, domaću, demokratsku, liberalnu i prosperitetnu Tursku" 18 sat
Počela trodnevna radionica "Istanbul Photo Awards Workshop"
Anadolu Agency Tokom trodnevne radionice mladim talentima će svoja iskustva i znanje pokušati prenijeti fotoreporteri međunarodne foto-agencije Noor Yuri Kozyrev i Stanley Greene 21 sat
U stanu člana FETO-a pronađeni krijumčareni historijski predmeti
Anadolu Agency Turska policija je u stanu osumnjičenog za članstvo u FETO-u, u gradu Nevsehir, pronašla krijumčarene historijske predmete iz više razdoblja, uključujući rimski i bizantijski period, te osmansko doba 21 sat
Predložen pritvor za trojicu osumnjičenih u okviru akcije „ Bosfor“
RTV Slon Nakon što je postupajući tužilac ispitao osumnjičene, upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene: KANI KADIRA, rođenog 1987. godine u mjestu Bayburt Republika Turska, KARA MUSTAFU,... 20 sat
Njemačka nastavlja isporuku oružja Turskoj
Deutsche Welle Bez obzira na kršenje ljudskih prava u Turskoj, toj zemlji je Njemačka vlada od 1. januara 2017. godine odobrila 54 isporuke oružja. Isporučeno je oružje u vrijednosti od 21,8 miliona eura. 20 sat
Erdoan: Zvaću Evropu nacističkom dok god me zove diktatorom
cafe.ba Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan poručio je da će nastaviti da evropske zemlje naziva nacističkim sve dok one njega budu nazivale diktatorom. “Oni imaju slobodu da Erdoana nazivaju diktatorom, ali... 18 sat
ERDOGAN NE ODUSTAJE "Zvaću Evropu nacističkom dok god me zove diktatorom"
Blic Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će nastaviti da evropske zemlje naziva nacističkim sve dok one njega budu nazivale diktatorom. 18 sat
Potonuo čamac s migrantima u Egejskom moru: Poginulo 11 osoba
Anadolu Agency Najmanje 11 osoba je poginulo, a osam je spašeno nakon što je čamac sa migrantima koji su pokušali preći u Grčku, potonuo u Egejskom moru nedaleko od obale... 19 sat
turska potonuo camac s izbjeglicama 11 zrtava Turska: Potonuo čamac s izbjeglicama, 11 žrtava
Aljazeera Polovina od 22 izbjeglica i migranata poginulo je u potonuću plastičnog čamca, četvero nestalih, spašeno sedmero ljudi. 19 sat
Krijumčari migranata iz Turske transport plaćali do 5.000 evra
Blic Grupa krijumčara, koja je otkrivena i uhapšena u međunarodnoj akciji “Bosfor”, za šest meseci je iz Turske u BiH, pa dalje u Hrvatsku prokrijumčarila najmanje 100 migranata. 22 sat
Granični policajci čuli su jauke iz zapaljenog kamiona, a kada su ga otvorili...
Avaz U zapaljenom kamionu u blizini sela Rezovo na granici između Bugarske i Turske jučer je pronađeno 28 migranata od čega 16-ero djece,... 21 sat
Njemačka: Povezati uspješne bh. i turske privrednike u pokrajini Hesen
Avaz Generalni konzul BiH u Frankfurtu Dževad Šaldić s delegacijom u kojoj su bili Maja Dimitrijević, bh. konzulica u Frankfurtu, Fadil Junuzović, bh. biznismen i privrednik u Njemačkoj i glavni... 21 sat
Koncert etno pjesama Balkana na turskom
RTCG Koncert etno pjesama sa Balkana na turskom jeziku u izvođenju umjetnice Nine Strugar biće održan u ponedjeljak, 27.marta, u Velikoj sali KIC-a. 23 sat
Turskim novinarima onemogućen ulazak u Bugarsku
Anadolu Agency Granična policija novinarima nije dozvolila ulazak u Bugarsku uz izgovor da se u blizini održavaju protesti 23 sat
U zapaljenom kamionu na bugarsko-turskoj granici pronađeno 28 migranata
Avaz Dvadeset osam migranata jučer je pronađeno u zapaljenom kamionu u blizini sela Rezovo na granici između Bugarske i Turske, saopćila je Regionalna direkcija za unutrašnje poslove u Burgasu, javlja bugarska... 24 sat
turska nece u ofanzivu na raqqu ako kurdi budu ukljuceni Turska neće u ofanzivu na Raqqu ako Kurdi budu uključeni
Aljazeera Turska će se samo boriti uz 'umjerenu opoziciju' u Siriji, rekao je zamjenik turskog premijera. 1 dan
Zabrana distribucije "Daily Sabaha" u EP-u je van pameti
Anadolu Agency "Takvo što je neprihvatljivo. Kako će sada evropski zvaničnici objasniti ovaj primjer primjene dvostrukih standarda? Ovakve jednostrane odluke su vjetar u leđa neofaštsima i neonacistima", poručio je zamjenik premijera Turske... 24 sat
EL: Perasovićev Anadolu Efes u doigravanju
HRT Košarkaši Anadolu Efesa koje vodi hrvatski trener Velimir Perasović u istanbulskom dvoboju 28. kola Eurolige na domaćem parketu svladali Fenerbahče 80:77 (21:14, 23:21, 21:19, 15:23). 1 dan
Detalji međunarodne akcije "Bosfor": Krijumčarili i porodice sa djecom
NEZAVISNE novine SARAJEVO - U međunarodnoj akciji provedenoj u BiH i drugim zemljama, koja je trajala osam mjeseci, uhapšeno je... 1 dan
Hakovan Apple, milioni iPhone naloga biće obrisani
cafe.ba Navodno, 7. aprila će biti izbrisano preko 200 miliona iCloud naloga korisnika iPhone, iPad, Mac, iPod i Apple uređaja. Hakerska grupa iz Turske tvrdi da ima pristup za preko 300 miliona iCloud naloga koje... 1 dan
Vojnik spasio mačku ispod ruševina Al-Baba i nazvao je Mir
Anadolu Agency Vodnik u Oružanim snagama Republike Turske Omer Ozkan, koji se nalazi u regiji Al-Baba u sklopu ofanzive “Štit Eufrata”, spasio je mačku ispod ruševina, dao joj ime Mir,... 1 dan
Erdogan: SAD i Britanija da ukinu zabranu unoššenja laptopa
Blic Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je pozvao SAD i Britaniju da ukinu zabranu unošenja laptopa i tableta u avion na letovima sa većeg broja aerodroma u bliskoistočnim i severnafričkim zemljama,... 1 dan
Radev: Sofija neće slušati lekcije o demokratiji od Ankare
Blic Bugarski predsjednik Rumen Radev rekao je da njegova zemlja neće slušati turske lekcije o demokratiji u vreme pojačanih tenzija pred izbore u Bugarskoj ovog vikenda. 1 dan
Erdogan: Ankara će preispitati veze sa Evropom nakon referenduma
24sata.info Turska će zadržati ekonomske veze sa EU, ali će preispitati sve političke i administrativne veze, uključujući sporazum o migrantima, nakon aprilskog referenduma, rekao je turski predsjednik Recep Tajip Erdogan. 1 dan
Nakon referenduma ćemo preispitati sporazum o migrantima s EU
Anadolu Agency Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan istakao kako EU od 1963. godine, kada je Ankara podnijela zahtjev za članstvo, zamajava Tursku 1 dan
Napadnut vozač ambasadora Turske u Makedoniji
Blic Vozač ambasadora Turske u Skoplju danas je napadnut je zbog turske zastavice koja se nalazi službenom mercedesu ambasade, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije. 1 dan
Kurtulmus za AA: Turska neće učestvovati u oslobađanju Rakke ako učestvuje PYD/PKK
Sandžak PRESS Turska, Šam – Kurtulmus je također kazao kako je nemoguće govoriti o uspostavi mira u regiji, ukoliko se on prvo ne uspostavi u Siriji... 1 dan
Napad na tursku ambasadu u Beču
Sandžak PRESS Turska, Austrija – Napadači su na krov zgrade okačili poster koji je za cilj imao predsjednika Erdogana Pred referendum u Turskoj, koji je zakazan za 16. april, a koji uključuje ustavne promjene od kojih je najvažnija... 1 dan
U Grčkoj izgorjela džamija iz 1420., Turska traži istragu
Sandžak PRESS Zapad – U požaru koji je zahvatio historijsku džamiju iz osmanskog perioda u gradu Dimetoka u Grčkoj pričinjena je velika materijalna šteta. U požaru koji je zahvatio historijsku džamiju iz... 1 dan
Evropska komisija pozvala turskog ambasadora zbog izjava Erdogana
Sandžak PRESS Turska, Zapad – Erdogan je izjavio da Evropljani neće moći sigurno hodati ulicama ukoliko zadrže sadašnji stav prema njegovoj zemlji. Evropska komisija je pozvala na razgovor novog ambasadora Turske u EU kako... 1 dan
Napadnut vozač ambasadora Turske u Makedoniji
RTS Vozač ambasadora Turske je u Skoplju napadnut zbog turske zastavice koja se nalazi službenom "mercedesu" ambasade, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije. 1 dan
Detalji međunarodne akciji "Bosfor": Krijumčarili i porodice sa djecom
NEZAVISNE novine SARAJEVO - U međunarodnoj akciji provedenoj u BiH i drugim zemljama, koja je trajala osam mjeseci, uhapšeno je... 1 dan
"Evrointegracije – put ka stabilizaciji Zapadnog Balkana"
RTS Član Evropskog parlamenta Gi Verhofstat navodi da je potrebno da sve zemlje Zapadnog Balkana uđu u Evropsku uniju jer je to jedini... 1 dan
Erdoan: Turska će preispitati odnose sa EU poslije referenduma
NEZAVISNE novine ANKARA - Turska će, nakon referenduma u aprilu, nastaviti da održava ekonomske odnose sa Evropskom unijom, ali će... 2 dan
Erdogan: Turska će preispitati odnose sa EU posle referenduma
POLITIKA ANKARA – Turska će, nakon referenduma u aprilu, nastaviti da održava ekonomske odnose sa Evropskom unijom, ali će preispitati sve političke i administrativne veze, uključujući sporazum o zaustavljanju nelegalnih migracija,... 2 dan
Erdoan: Turska će preispitati odnose sa EU poslije referenduma
cafe.ba ANKARA – Turska će, nakon referenduma u aprilu, nastaviti da održava ekonomske odnose sa Evropskom unijom, ali će preispitati sve političke i administrativne veze, uključujući sporazum o zaustavljanju nelegalnih migracija,... 2 dan
Gabrijel: Važno održati komunikaciju sa Turskom
cafe.ba Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel istakao je važnost održavanja komunikacije sa Turskom uprkos lošim odnosima te zemlje sa Evropom. On je tokom posete Atini rekao da se moraju preduzeti sve mere da se ubedi Turska... 2 dan
Skoplje: Napadač pokušao skinuti zastavu sa vozila turskog ambasadora
Anadolu Agency Incident se desio dok je trajao sastanak turskog ambasadora s ministricom kulture Makedonije Elizabetom Kančeskom Milevskom 2 dan
erdogan ce revidirati odnose s eu om nakon referenduma Erdogan će revidirati odnose s EU-om nakon referenduma
Aljazeera Predsjednik Turske namjerava razmotriti sve odnose s Evropskom unijom, ali ipak želi zadržati ekonomsku saradnju. 2 dan
Detalji međunarodne akciji “Bosfor”: Krijumčarili i porodice sa djecom
cafe.ba SARAJEVO – U međunarodnoj akciji provedenoj u BiH i drugim zemljama, koja je trajala osam mjeseci, uhapšeno je oko 60 osoba osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih migranata s područja Turske na... 2 dan
Turska: Oružje koje ne možemo osigurati s vana proizvodimo u zemlji
Anadolu Agency Ministar odbrane Turske Fikri Isik istakao kako trenutni problemi sa Njemačkom neće umanjiti moć i operativnost turske vojske 2 dan
Sjutra otvaranje festivala Put svile
RTCG Festival „Put svile“, tokom kojeg će biti predstavljene umjetnost i kultura Kine, Turske i Azerbejdžana, biće otvoren sjutra u Javnoj ustanovi Muzeji i galerije Podgorice. Festival,... 2 dan
Erdogan: Turska će preispitati odnose sa EU posle referenduma
RTS Turska će, nakon referenduma u aprilu, nastaviti da održava ekonomske odnose sa Evropskom unijom, ali će preispitati sve... 2 dan
"Evrointegracije – put za stabilizaciju Zapadnog Balkana"
RTS Član Evropskog parlamenta Gi Verhofstat navodi da je potrebno da sve zemlje Zapadnog Balkana uđu u Evropsku uniju jer je to jedini... 2 dan
Gabrijel: Važno održati komunikaciju sa Turskom
Blic Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel istakao je važnost održavanja komunikacije sa Turskom uprkos lošim odnosima te zemlje sa Evropom. 2 dan
Verhofstat: Evrointegracije - put za stabilizaciju Zapadnog Balkana
Blic Ključno je da sve zemlje Zapadnog Balkana uđu u Evropsku uniju jer je to jedini i najbolji način da se taj region stabilizuje, ali i da se osigura evropska budućnost regiona umesto... 2 dan
Akcija Bosfor: Krijumčari naplaćivali tri do pet hiljada eura za prebacivanje migranata
Glas Amerike U međunarodnoj operativnoj akciji “Bosfor” razbijena je kriminalna grupa koja se bavila krijumčarenjem državljana Turske u zemlje Evropske Unije (EU). U akciji su uhapšena... 2 dan
U akciji "Bosfor" od 60 privedenih, 13 iz BiH i Hrvatske
Radio Slobodna Evropa U međunarodnoj operaciji kodnog naziva “Bosfor”, usmjerenoj na presijecanje mreže odgovorne za krijumčarenje ilegalnih migranata sa područja Turske i Sirije, preko BiH i Hrvatske, prema zemljama... 2 dan
Turski hakeri prete „Eplu”
POLITIKA Hakeri koji tvrde da kontrolišu najmanje 200 miliona „ajklaud” (iCloud) naloga, „Eplovog” servisa za čuvanje dokumenata na internetu, traže od te američke kompanije da im do 7. aprila uplati otkupninu i prete da će u protivnom obrisati... 2 dan
SVE POD KONTROLOM?! Jedan policajac čuva po 30 kilometara granice BiH
Blic Više od stotinu migranata s područja Turske prokrijumčareno je proteklih osam meseci u BiH, a onda u Evropsku uniju. Akcija “Bosfor” u kojoj su učestvovali, između... 2 dan
Erdogan premijerki May izrazio solidarnost turskog naroda s Britanijom
24sata.info Ured turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana saopćio je u četvrtak da je turski čelnik održao telefonski razgovor s britanskom premijerkom Theresom May tokom koga je izrazio tursku solidarnodst s Britanijom... 2 dan
Erdogan razgovarao sa Theresom May
Anadolu Agency Erdogan je danas u telefonskom razgovoru britanskoj premijerki May uputio poruke sućuti i solidarnosti Turske sa Velikom Britanijom zbog jučerašnjeg napada u Londonu 2 dan
U Moskvi 29. marta sastanak Turske i Rusije o borbi protiv terorizma
Anadolu Agency Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zaharova je na konferenciji za medije istakla da će sastanak biti održan u Moskvi 2 dan
Izabrani pobjednici "Istanbul Photo Awards 2017"
Anadolu Agency Nakon trodnevnog vijećanja žirija u turskoj Kapadokyi, u subotu 25. marta, biće dodijeljene nagrade u vrijednosti od 133.000 dolara pobjednicima u osam kategorija 2 dan
Erdogan osudio pritisak na tursku manjinu u Bugarskoj
RTS Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je "pritiske" koji se, po njegovim rečima, vrše nad turskom manjinom u Bugarskoj čije... 2 dan
Erdogan: Doseljenici s Balkana nisu imigranti, već djeca Turske
cafe.ba Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako doseljenici s Balkana u Turskoj nisu imigranti, već djeca i državljani te zemlje. U organizaciji Ministarstva rada i socijalne sigurnosti Turske... 2 dan
Turska traži od SAD i Britanije da ukinu zabranu za elektronske uređaje
Radio Slobodna Evropa Turska pregovara sa Sjedinjenim Američkim Državama i Velikom Britanijom o uklanjanju Turkish Airlines i glavnog istanbulskog aerodroma Ataturk iz zabrane unošenja u avione elektronskih... 2 dan
Međunarodna akcija "Bosfor": Među 60 uhapšenih krijumčara šestorica iz BiH
Avaz U međunarodnoj akciji kodnog naziva "Bosfor" uhapšeno je oko 60 lica, od čega šest u BiH i sedam u Hrvatskoj, zbog krijumčarenja ilegalnih migranata s područja Turske u zemlje... 2 dan
Operativna akcija “Bosfor” – Uhapšeno oko 60 osoba zbog krijumčarenja ljudi
RTV Slon U sklopu međunarodne operativne akcije kodnog naziva „Bosfor“, usmjerene protiv krijumčarenja ljudi, a koja je realizirana pod okriljem SELEC-a (Centra za provedbu zakona u jugoistočnoj Evropi),... 2 dan
Akcija "Bosfor": Uhapšeno šest osoba iz BiH, prokrijumčareno više od 100 migranata, za put plaćali i do 5.000 evra
Blic U okviru međunarodne operativne akcije "Bosfor" koju su juče izveli... 2 dan
Međunarodna akcija "Bosfor": Među 60 uhapšenih krijmčara šestorica iz BiH
Avaz U međunarodnoj akciji kodnog naziva "Bosfor" uhapšeno je oko 60 lica, od čega šest u BiH i sedam u Hrvatskoj, zbog krijumčarenja ilegalnih migranata s područja Turske u zemlje... 2 dan
EU pozvala ambasadora Turske na razgovor zbog Erdoganovih komentarima
Radio Slobodna Evropa Evropska komisija je saopštila u četvrtak da su pozvali turskog ambasadora da objasni komentare turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana da "Evropljani neće moći sigurno da šetaju ulucama" ako EU nastavi... 2 dan
erdogan doseljenici s balkana nisu imigranti vec djeca turske Erdogan: “Doseljenici s Balkana nisu imigranti, već djeca Turske”
HABER.BA Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako doseljenici s Balkana u Turskoj nisu imigranti, već djeca... 2 dan
Iz Turske u BiH za šest meseci prokrijumčareno 100 migranata
Blic Za šest meseci iz Turske u BiH prokrijumčareno je 100 migranata, a organizovana kriminalna grupa osim na teritoriji Turske imala je svoje ljude u devet zemalja. 2 dan
Akcija "Bosfor": Prebačeno oko 100 ilegalnih migranata za pola godine
24sata.info U međunarodnoj operaciji kodnog naziva “Bosfor”, usmjerenoj na presijecanje mreže odgovorne za krijumčarenje ilegalnih migranata sa područja Turske i Sirije, preko BiH i Hrvatske, prema zemljama Evropske unije... 2 dan
evropska komisija pozvala turskog ambasadora zbog izjava erdogana Evropska komisija pozvala turskog ambasadora zbog izjava Erdogana
Aljazeera Erdogan je izjavio da Evropljani neće moći sigurno hodati ulicama ukoliko zadrže sadašnji stav prema njegovoj zemlji. 2 dan
Kastro je živ: Bizarna skulptura glavna zvijezda izložbe u Hong Kongu (VIDEO)
Avaz
[VIDEO] NBA: Šarićev učinak karijere u pobjedi Sixersa u Chicagu
HRT
Utrka za VN Australije: Hamilton kreće prvi sa starta (VIDEO)
Avaz
Sjajni Dario Šarić ostvario rekord karijere
SportSport.ba
Kraljica mafije: Ljepotom je izluđivala najopasnije kriminalce, a seks je koristila da dobije što želi
Avaz
Austrijanac Kraft slavio na Planici
SportSport.ba
Sutra Izborna skupštna gradskog odbora BDZ Novi Pazar
Sandžak PRESS
U Novom Pazaru obilježen Svjetski dana tuberkuloze
Sandžak PRESS
Sarajevo u oktobru dobiva novu cestu s četiri trake: Pogledajte trasu Južne longitudinale snimljenu dronom
Avaz
Sia napokon u javnosti bez svog zaštitnog znaka
NEZAVISNE novine
Iz dana u dan su nam sve sličniji: Labrador naučio plivati prsnim stilom!
Dnevnik.hr
VIDEO: KAKO JE NAŠA JAZZ I ROCK DIVA ŽARILA I PALILA ARMENIJOM Ne znamo što nam je draže na urnebesnoj snimci iz 1988., plesni koraci ili moda...
Jutarnji LIST
KAD BI POGLED MOGAO DA UBIJE! Nesuđena mis Kolumbije ključala OD BESA!
cafe.ba
"Srbija bez straha", poručio Saša Janković u Nišu (FOTO-VIDEO)
Južna Srbija
SDA nikada neće pristati na reforme koje BiH mogu odvesti u dodatne etničke i teritorijalne podjele
cafe.ba
SJEĆATE SE EMINEMOVE NEODOLJIVE KĆERI HAILIE? Više nije slatka, danas je prava bomba!
Jutarnji LIST
AMERIČKI OBAVJEŠTAJAC OTVORIO DUŠU: ‘Ne nasjedajte, svi teroristički napadi su lažni!’
HABER.BA
Rožajski penzioneri ogorčeni – Primamo najniže penzije u Crnoj Gori
Sandžak PRESS
Nermin Turković uspješan poljoprivrednik iz Dolića
Sandžak PRESS
Čanak i Obradović – Rasprava u emisiji o autonomiji Sandžaka (Video)
Sandžak PRESS
Zovu ga "Čovjek zvijer": Ovaj mladić iz Niša golim rukama vuče avion
Avaz
Bežala je od policije i pucala. Ono što je usledilo ŠOKIRALO JE SVET (VIDEO)
Blic
Hari Mata Hari predstavio spot za baladu “Zavoljeh te ludo (video)
Svet
(FOTO/VIDEO) TRANSFORMACIJA LEGENDE! Da li znate kako sad izgleda Majkl Stajp?
cafe.ba
Andrija Milošević otvoreno o bivšim devojkama (video)
Svet
dalje...